Polkupyörien huolto

Pyörän tärkein huolto on sen ensihuolto. Ensimmäisten satojen kilometrien aikana uuden pyöräsi vaijerit venyvät, pinnat asettuvat vanteelle, kammet ja laakeristot saattavat löystyä; pyöräsi toimintaan tulee pientä epätarkkuutta. Ekahuollossa koko pyörä käydään läpi, syntyneet välykset poistetaan, vanteet rihdataan ja vaihteet ja jarrut säädetään. Ensi-huoltoon saakka pyörällä ajo on ns. sisäänajoa ja tämän jälkeen ovat vasta parhaat kilometrit edessä. Varmin keino hankkia teknisiä hankaluuksia jatkossa on jättää ensihuolto tekemättä.

Talvikausi asettaa omat vaatimukset pyörälle ja tällöin on parasta toteuttaa vuosi-huolto kaksi kertaa vuodessa.

Säännöllinen ja ennakoiva huolto antaa polku-pyöräilijälle huomattavasti nautinnollisempia ja turvallisempia ajokilometrejä sekä säästöjä, kun pyörän ominaisuudet pysyvät ennallaan sekä sen palveluikä nousee.


Polkupyörien myynti: Helkama-pyörän valinta

Yleis- eli vakiopyörät

Vakiopyörässä on korkean ohjaimen ansiosta pysty ajoasento. Istuin ja renkaat ovat suuret ja leveät, joten ajo on tasaista ja mukavaa. Vakiopyörät on suunniteltu leppoisaan, rauhalliseen ajeluun lyhyehköille matkoille.

City-pyörät

Tämän uuden pyörätyypin keskeisin ominaisuus on käyttömukavuus. Pyörien rungot ovat matalia ja varustelu on runsasta. Comfort on massasta erottuva vaihtoehto sinulle, joka haluat ympärivuotiseen käyttöön soveltuvan kaupunkipyörän kaikilla herkuilla.

Maastopyörät

Maastopyörien ajo-ominaisuudet mahdollistavat monenlaisessa maastossa ajamisen. Leveät renkaat, tukeva runko, tehokkaat jarrut sekä ajoasento ovat tunnusomaisia tälle pyörä tyypille. Rengas kokoja löytyy 26, 27.5 ja 29-tuumaiset. Suosioon on tullut ns."läskipyörät" joiden rengas on huomattavasti leveämpi ja korkeampi tavalliseen maastopyörään verrattuna, mikä mahdollistaa vielä huonommissa paikoissa ajamisen. "Läskipyörä" on hyvä vaihtoehto esim. talvipyöräilyyn pitävän renkaan ansiosta.

Hybridit

Hybridin eli ”risteytyksen” tekniikka perustuu maastopyöriin, mutta rengaskoko on trekkingpyörien tapaan suurempi. Rungon yläputki on matalalla, joten pyörää on helppo käsitellä. Kulmaltaan säädettävä ohjainkannatin mahdollistaa jokaiselle ergonomisen ajoasennon. Hybridit sopivat hyvin kuntoiluun, retkeilyyn ja vauhdikkaaseen työmatka-ajoon.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Ota yhteyttä